A sütinyalóka sokszor népszerűbb, mint a torta. Nem csoda, hisz nagyon dekoratív, színes és finom. A legtöbb amerikai recepthez hasonlóan, pofonegyszerű az elkészítése. Kicsik és nagyok is örömmel kapkodják el. A dekorálásnál bátran engedd szárnyalni a fantáziádat! Minél színesebb, annál jobb.
A sütinyalóka elkészítése:
Hozzávalók:
A tésztához:
– 10 dkg cukor
– 10 dkg liszt
– 10 dkg vaj
– 2 db tojás
– 1 csomag vaníliás cukor
– 1 teáskanál sütőpor
A formázáshoz:
– 20 dkg étcsoki
– 1 evőkanál olaj
– 3 evőkanál lekvár
– 5 dkg vaj
– dekorcukrok
– nyalókapálcák
Az elkészítés menete:
Rakd a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot egy tálba, és gépi habverővel keverd jó krémesre. Egyesével dolgozd hozzá a tojásokat. A lisztet vegyítsd a sütőporral, és forgasd a masszába. A sima tésztát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy tepsibe, és 170 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Amikor szépen megemelekdik, aranybarna, és belül is átsült, vedd ki a sütőből, és várd meg, míg teljesen kihűl.
A tésztát morzsold össze, adj hozzá lekvárt, kevés vajat, és gyúrd össze. Formázz belőle diónyi nagyságú golyókat.
Az étcsokit olvaszd fel, és keverd hozzá az olajat. Fontos, hogy végig tartsd melegen.
A pálcikák végét mártsd a csokiba, majd szúrd a golyó közepébe. Vigyázz, hogy a sütit ne szúrd át. Tedd a nyalókákat a hűtőbe kb. 10 percre. Ezt követően az egész golyókat forgasd meg az olvasztott csokiban, és díszítsd dekorcukrokkal.