Tudtad, hogy egy jól sikerült születésnapi parti igencsak erősítheti gyermeked önbecsülését? A különleges napon a kicsi igazán királynak vagy királynőnek érezheti magát. Ám egy fergeteges bulit összehozni nem kis munka, a lebonyolításról nem is beszélve. Ha fogalmad sincs, hol és hogyan kezdd a szervezést, íme, egy kis segítség!

A helyszín a siker egyik kulcsa
Ha nem szeretnéd, hogy az otthonodat fenekestül felforgassa egy mozgékony, hangos siserehad, vagy nem áll rendelkezésedre nagy tér, érdemes rendezvényhelyszín után nézni. Amennyiben az óriási játszóházakat túl személytelennek tartod, vagy olcsóbb megoldást szeretnél, keresd fel a közeli közösségi helyeket. Vannak olyan gyermekbarát éttermek, kávézók, ahol nincs bérleti díj, csak a fogyasztást kell fizetni. Tavasztól őszig a játszóterek is népszerűek a szülők körében. Ha ezt a megoldást választod, az ajándékozást és a tortázást érdemes cukrászdában lebonyolítani. A gyermekekre specializálódott szabadulószobákat, sportpályákat is vedd számításba.

A legnépszerűbb tematikák
Megkönnyítheted a dolgodat, ha egy kedvelt téma köré szervezed az egész eseményt. A fiúknál hódítanak a szuperhősös, sportos, autós, dinoszauruszos szülinapok, a lányoknál pedig a hercegnős, boszorkányos, mesehősös partik számítanak menőnek. A választott tematikához igazodva készítheted a meghívókat, a dekorációkat, a különféle játékokat, a kézműves tevékenységeket, sőt az ételeket is. 

Fontos apróságok
Állíts össze vendéglistát, erről feltétlenül konzultálj a gyerekkel. A meghívók lehetnek házi készítésűek is, a neten számtalan sablont találsz. Ebben megjelölheted a rendezvény tematikáját. A helyszín mellett feltétlenül jelezd a szülinap időtartamát, nehogy túlságosan korán érkezzenek az első vendégek, és az is fontos, hogy a szülők időben menjenek a gyerkőcökért. Tartalmazhat a meghívó olyan plusz információkat is, hogy a kicsi vigyen magával fürdő- vagy váltóruhát, esetleg azt is közölheted, hogy az anyuka bátran otthagyhatja a gyermeket a buliban.
 
Programok, élmények
Ha csemetéd három-ötéves, ne akard több órára komoly koncentrációt igénylő feladatokkal lekötni, mert szívesebben játszik a barátaival. Ha kicsit idősebb, bátran kérd animátor segítségét. Az arcfestés és a csillámtetoválás korosztálytól függetlenül nagy siker. A kicsiknek bevethetsz óriás szappanbuborékot is. A kincskeresés ugyancsak feldobja a bulit. Ha tombolát is szervezel, garantáltan nem megy haza senki üres kézzel.

Vélemény, hozzászólás?