Lázban égsz, legalább úgy várod gyermeked szülinapi buliját, mint Ő. Egyértelmű, hogy a legtöbbet szeretnéd kihozni az eseményből. Kifogytál az ötletekből? Esetleg valami különlegesre vágysz? Meríts ihletet cikkünkből, és garantáltan mindenki számára feledhetetlen partit varázsolsz.

Dekoráció:
Ha kertes házban laksz, rajzolj az ajtóig vezethető útra/aszfaltra szülinapi jelképeket – gyertyát, lufit, tortát. Így a meghívottak rögtön átszellemülnek.

A lufi a gyerekzsúrok egyik kedvence, elengedhetetlen dekorációs kellék. Mindenképpen emeli az ünnep hangulatát. A kicsik különösen szeretik a héliummal töltött és figurás ballonokat. Azonban nagyon vigyázz velük, mert a nem felfújt, vagy kipukkadt léggömbök fulladást okozhatnak.

Különböző vidám girlandok, szalagok, sőt névre szóló zászlók is nagy örömet szerezhetnek a kicsiknek. Készíts egy kis táblát, tedd alacsony helyre – mondjuk a falra –, kérd meg  a meghívottakat, hogy rajzoljanak vagy írjanak rá valamit a kis szülinaposnak.

Gondoskodhatsz kalapokról, fejdíszekről a vendégeknek is. A kicsik nagy örömmel viselik majd.

Meghívottak
Hagyd, hogy gyermeked állítsa össze a vendéglistát! Régi szabály, hogy annyi meghívott legyen jelen a buliban, ahány éves a gyermek. Ne feledd, minél több a vendég, annál drágább a mulatság, és neked is nagyobb erőfeszítésedbe kerül a parti megrendezése, kivitelezése. Két felnőtt mindenképpen szükséges a kis vendégsereghez.

Hol legyen a buli?
A legkisebbeknek még elsősorban a saját kis fészküket ajánljuk. Egyre népszerűbbek azonban a gyorséttermek, de kibérelhetsz különböző termeket. Sőt, rendezvényszervezők is gondoskodnak a lehető legjobb hangulat megteremtéséről. Ismét egyre keresettebbek a bohócok, akik akár házhoz is mennek, de otthonukban is fogadják a csöppségeket.

Programok, elfoglaltságok
A legfontosabb, hogy közel azonos életkorú gyerekeket hívj meg a zsúrra. Így az érdeklődési körük is hasonló. Szervezhetsz kézműves foglalkozásokat, gondoskodhatsz matricákról, színezőkről, krétákról. A kincskeresős, és nyomozós játékok is mindig nagy sikert aratnak, csakúgy mint az arcfestés és a csillámtetoválás. Rendezhetsz kisebb értékű ajándékokért tombolát, így senki sem megy haza üres kézzel. Gondoskodj zenéről is!

Evés-ivás
Fontos, hogy a kicsiknek egészséges ételeket kínálj. Zöldséggel gazdag szendvicseket (mini változatban), paradicsomos-mozarellás falatkákat bátran tálalhatsz. A buli egyik attrakciója természetesen a tortázás kell, hogy legyen. A cupcakek és a muffinok ugyancsak rendre nagy sikert aratnak a kicsik körében. Ha lehet, ne kínálj a csemetéknek szénsavas üdítőket, inkább a rostos italok kerüljenek előtérbe. Gyerekkoktélokat is készíthetsz.

One thought on “Tedd felejthetetlenné gyermeked szülinapját: bevált tippek profi animátoroktól

  1. Üdvözlet! Ez egy hozzászólás.
    A hozzászólások moderálásához, szerkesztéséhez és törléséhez látogassunk el a honlapunk vezérlőpultjának
    Hozzászólások menüpontjához.
    A hozzászólok avatarját a Gravatar biztosítja.

Vélemény, hozzászólás?