Egyre több cég számára fontos, hogy időről időre meghívja a munkatársak családtagjait egy-egy izgalmas programra. Ezek a rendezvények segítenek elmélyíteni a kollégák közti kapcsolatot, és jó lehetőséget kínálnak a hozzátartozók számára is az ismerkedésre, kikapcsolódásra. A családi napok a szervezők számára nem kis kihívást jelentenek, hisz kicsik és nagyok igényeit is figyelembe kell venni. Nyáron sokkal több lehetőség közül válogathatsz, sőt már most hozzáfoghatsz az őszi programok tervezéséhez.


A megfelelő helyszínek

Mindenképpen rendezd cégen kívül az eseményt. Egy tóparti helyszín játszótérrel, a közeli fürdő, a sportpálya vagy a kalandpark remek lehetőséget kínál a kikapcsolódásra, és mindenki jól érezheti magát. Extra élmény lehet, ha nyáron balatoni célpontot választasz. Szervezhetsz közös hajókázást, foglalhatsz szállást egy saját kikötővel rendelkező hotelben.

Animátorok a kicsiknek
Jó, ha a gyermekeket a program nagy részében szakavatott segítőkre bízod. Már egy-két animátor is csodákra képes, leköti, megmozgatja az aprónépet, a szülőket pedig tehermentesíti. Berendezhetsz gyereksarkot minőségi játékokkal, amik garantáltan sok kicsit csábítanak hosszabb-rövidebb időre. Vetíthettek családi filmeket, de a lufihajtogatás, az arcfestés és a csillámtetoválás is biztos siker. A kincskeresés ugyancsak jó ötlet minden alkalomra, és az ugrálóvár is tökéletes választás családokat megmozgató rendezvényekre.

Szórakoztató játékok felnőtteknek
Érdemes feltérképezni, hogy a munkatársaidat milyen programok hozzák lázba. Feltétlenül gondold végig, hogy a férjeket/feleségeket mivel lehet leginkább lekötni. Rendezhettek izgalmas tematikus napokat, beöltözős rendezvényeket. Valamilyen módon gondoskodj zenéről. Hívhatsz DJ-t, ha nagyobb keret áll rendelkezésedre, zenekar is felléphet. Sőt, munkahelyi együttest is verbuválhatsz a kollégákból. Ne hagyd ki a közös családi játékokat se! Érdemes kipróbálni az ismert társasok óriás verzióit: a sakkot, a jengát, a Twistert és a puzzle-t. Mindig jó hangulatúak az ügyességi és sorversenyek, családi összecsapások. A labdás, hullahoppos, lufis játékok ugyancsak nagy csáberőt jelenthetnek minden korosztály számára.

Ételek, italok
A különböző programok között muszáj töltekezni. Szervezz külön étkezést a kicsiknek gyerekmenüvel. Gondolj a sajátos étrendű vendégekre, így rendelj különféle mentes termékeket is. Érdemes húsos és vegetáriánus ételekkel is készülni. Jó, ha az esemény egész ideje alatt hozzáférhetnek a résztvevők a zöldségekhez és a gyümölcsökhöz. Feltétlenül szerezz be hűsítőket, frissítőket, a kimerítő játékok között jól jön az ásványvíz és a limonádé.
Ne feledd, a családi nap sikere az alapos tervezésen és szervezésen múlik, mindig ügyelj a részletekre is! Természetesen a legfontosabb, hogy figyelembe vedd a résztvevők egészséget és biztonságot – különösen akkor, ha sok kisgyermek lesz jelen az eseményen.

Vélemény, hozzászólás?