Otthon, gyerekekkel töltöd a szilvesztert? Feldobnád egy kicsit a hangulatot? Áthívtad csemetéd barátait, és szeretnéd felejthetetlenné tenni a bulit? Búcsúztasd úgy az óévet, hogy azt kicsik és nagyok is élvezzék. Íme, bevált tippek, szórakoztató és könnyen kivitelezhető játékok a gyerekbarát szilveszterhez.

1. Adjátok meg a módját, dekoráljatok közösen! Sokkal olcsóbb lehet, mint a bolti partikellékek, és a gyerekek örömmel vesznek részt az előkészültekben. Papírlyukasztóval, színes papírból készíthettek konfettit. Füzéreket kreálhattok pattogatott kukoricából, krepp papírból.


2. Idén tegyétek különlegessé a visszaszámlálást: erre a célra a lufik is tökéletesek. A léggömbökre írjátok rá az évből hátralévő órák számát. Egész napra vagy csak délutántól számolva is elkészíthetitek. Óránként az épp aktuális lufit durrantsátok ki tűvel. Az aprónép nagyon fogja élvezni. Hatalmasat fog szólni, az biztos.

3. Hosszú az idő éjfélig, egy kis kreatívkodás belefér. Barkácsoljatok saját évbúcsúztató kalapot. A kicsik örömmel dekorálják ki konfettivel, figurákkal, csillogó-villogó különlegességekkel, pompommal.

4. Az arcfestés és a csillámtetoválás mindig tuti siker. Nem kell ahhoz tanfolyamot végezned, hogy saját kezűleg elkészítsd. Szilveszterkor különösen menő a lóhere vagy bármilyen szerencsehozó szimbólum. A lányoknak szépségsarkot is berendezhettek. Ezen az estén hadd próbálják ki a körömlakkot, a szemhéjfestéket, a csillogó szájfényt!


5. Örökítsétek meg az eseményt, fotózkodásra fel! Sokáig fogtok ezeken a szupervicces képeken nevetni. Nyomtassatok hozzá szilveszteri fotókellékeket. Vágjátok ki kartonból, ragasszátok hurkapálcára, és kezdődhet is a nagy fotózkodás.

6. Készítsetek időkapszulát! Írjátok rá neveteket, korotokat, hobbitokat, esetleg üzenetet a jövő évre vonatkozóan. Elrejthetitek a kertben, valamilyen titkos helyen, de akár megőrizhetitek a lakásban is. Érdekes lesz jövőre vagy néhány év múlva elővenni.

7. Igazán szórakoztató lehet az év végi családi interjú, „Ilyenek voltunk 2017-ben” címmel. A gyerekek egy év alatt rengeteget változnak. Érdemes videóra venni, telefonon megörökíteni róluk néhány információt. Faggassuk őket a következőkről:

Kik a legjobb barátaik?
Mi a kedvenc ételük?
Melyik a kedvenc színük?
Mi a kedvenc ruhájuk?

Nem baj, ha a válaszok rövidek lesznek. Élvezettel nézitek majd vissza a jövő évi partin. Kedves családi hagyomány válhat belőle.

8. Nem maradhat ki a buliból a szilveszteri kincskereső. Rejtsetek el a lakás különböző pontjaira apró „kincseket”. Ezek kötődhetnek a szilveszterhez. Lehet köztük szerencsehozó malac, négylevelű lóhere, csokipénz. Találós kérdésekkel segíthettek a gyerkőcöknek, hogy megtalálják az apróságokat. Az óesztendő kellemes emlékeit is kinyomtathatjátok, és azokat is elrejthetitek. Ha megtalálják mindet, akkor lehet egy jót nosztalgiázni.

9. Nincs szilveszteri parti zene, éneklés, karaoke nélkül Kezükbe nyomhattok mikrofont, alakíthattok családi zenekart, és mehet az éneklés a régi kedvencekre.

10. Nem kell, hogy megvárjátok a kicsikkel az éjfélt. Akár 9-kor vagy 10-kor is elbúcsúztathatjátok az évet. Ehhez adjatok a gyerekeknek zajkeltő eszközöket, durranhatnak a gyerekpezsgők, koccinthattok, ha van még erőtök, táncolhattok is.

Vélemény, hozzászólás?