
Semmi boszorkányság, ez a mutatós süti nagyon könnyen elkészíthető. A halloweeni boszorkányujjak az angolszász országokban az őszi parti elmaradhatatlan kellékei. A tésztája omlós, másnapra pedig talán még finomabb. Próbáld ki, és ezek lesznek a buli kedvencei. Azt vedd figyelembe, hogy a tészta sülés közben nő.
Halloweeni boszorkányujjak
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg mandula
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál színtelen mandulaaroma
- csipet só
- piros lekvár
Elkészítése:
Rakd egy tálba a vajat, tedd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a mandulaaromát. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a sóval, majd forgasd a vajas keverékhez, és dolgozd simára. A tésztát csomagold folpack fóliába, és tedd 30 percre a hűtőbe.
Pihentetést követően vedd ki a tésztát a hidegről. Csípj le belőle egy kis darabot, majd készíts akkora hengereket, mint a mutatóujjad. Az egyik végére nyomj egy mandulaszemet, ez lesz a köröm. Az ujjat fogvájóval csíkozd be. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsire, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon 15-20 perc alatt. A sütőből kivéve hagyd teljesen kihűlni, majd a körmágyaknál vékonyan kend be lekvárral.