Amerikában nincs Halloween-parti karamellás alma nélkül. Sőt, a nagyobb ünnepek, téli vásárok is elképzelhetetlenek nélküle. Az elkészítése nem nagy kihívás, az élmény viszont felejthetetlen. Ha ezzel kínálod a vendégeidet, vagy ezt viszed magaddal a buliba, nagy sikerre számíthatsz. Amilyen mutatós, olyan finom.
Hozzávalók a karamellás almához:
- 8 alma
- 40 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- színes cukrok, csokik
- hurkapálca
Elkészítése:
Az almákat alaposan mosd meg, majd törölgesd át papírtörlővel. A szószhoz a cukrot öntsd egy vastagabb falú, mély lábosba, és közepes lángon olvaszd meg. Közben nem kell kevergetni, csak néha rázogasd meg az edényt. Amikor már aranybarna, keverd hozzá a kisebb darabokra vágott vajat, majd ízesítsd vaníliával. Öntsd hozzá a megmelegített tejszínt is. Vigyázz, nehogy megsérülj, mert nagyon habzik. Főzd addig, amíg a szósz homogén és sűrű nem lesz.
Egy tálcára vagy tepsire rakj sütőpapírt. Mártsd az almákat a karamellbe, majd forgasd a cukrokba, csokikba. Minél színesebb és többféle, annál jobb. Rakd az almákat a papírra, és várd meg, míg teljesen kihűl. Érdemes egy-két órára a hűtőbe is betenni.